Стали відомі кандидати на ключові посади в уряді й адміністрації Трампа

 

Газета The New York Times оприлюднила перелік кандидатів у команді новообраного президента США Дональда Трампа на ключові посади в його адміністрації.

Як зазначає видання, до перехідної команди Трампа, яку очолив Майк Пенс – обраний віце-президент, входять корпоративні консультанти, лобісти та незалежні експерти.

Серед можливих претендентів на посаду держсекретаря – Джон Р. Болтон – екс-представник США в ООН за часів Джорджа Буша, відомий своїм критичним ставленням до ООН, Боб Коркер  – сенатор від штату Теннессі та голова комітету у закордонних справах Сенату,  Н’ют Гінгріч  – екс-спікер Палати представників Конгреса США,  Залмай Халілзад – екс-посол  США в Афганістані та Стенлі МакКрістл – екс-командувач армії США в Афганістані

Серед кандидатів на посаду секретаря казначейства – Томас Баррак – виконавчий голова Colony Capital, приватний інвестор у нерухомість, Джеб Хенсарлінг  – республіканець, член Палати представників США, Стівен Мнучін – мультмільйонер, банкір, екс-глава однієї з найбільших інвестиційних компаній  “Goldman Sachs” та основний фінансист виборчої кампанії Трампа, а також Тім Поленті – політик польсько-німецького походження, екс-губернатор Міннесоти.
Як відомо, серед повноважень Департаменту казначейства США – запровадження, підтримання чи скасування фінансових санкцій проти зовнішніх ворогів.

Новий міністр оборони, як очікується, формуватиме боротьбу проти “Ісламської держави”. При цьому ймовірно дві ініціативи Барака Обами – участь жінок у бойових діях та дозвіл транссексуалам відкрито служити в армії – можуть бути згорнуті.

Серед кандидатів на посаду в МО – Келлі Ейотт – cенатор, член комітету Сенату з питань збройних сил, відставний генерал-лейтенант армії США Майкл Флінн – екс-директор розвідуправління міноборони,  Стівен Хедлі – екс-радник президента США Джорджа Буша з нацбезпеки, Джон Кайл – екс-сенатор від Аризони, Джефф Сешнс – сенатор від Алабами.

На посаду генерального прокурора у новій адміністрації Трампа претендують Кріс Крісті –  губернатор штату Нью-Джерсі, член та один з очільників Республіканської партії, екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, а також уже згадуваний сенатор Джефф Сешнс, відомий противник імміграції.

На посаду очільника департаменту внутрішніх справ, який може змінити рішення часів Обами щодо зменшення розвідки нафти, вугілля і газу та сприяння розвитку вітрової й сонячної енергії на громадських землях, – Джен Брюер – екс-губернатор Аризони, Роберт Грейді – приватний інвестор, Гарольд Гемм (Hamm) – підприємець, один з найбагатших людей світу, чия компанія Continental Resources видобуває газ та нафту у 13 штатах США, інша – найбільший перевізник нафтопродуктів в США, Форрест Лукас – бізнесмен, засновник та президент Lucas Oil, а також екс-губернатор Аляски Сара Пейлін.

Грейді та Гемм також, за даними видання, претендують на посаду очільника департамента енергетики, одна з основних компетенцій якого – управління арсеналом ядерної зброї країни. Також цю посаду може обійняти Джеймс Коннотон – екс-радник президента Буша з екологічних питань.

Національну розвідку може очолити Майкл Флінн – екс-директор агентства військової розвідки, Френсіс Таунсенд – екс-радник внутрішньої безпеки за часів Буша,  та екс-голови комітету з розвідки Пітер Хукстра і Майк Роджерс.
Новий глава розвідки, як зазначає NYT, повинен буде реалізовувати анонсовані Трампом жорсткі тактики допиту для підозрюваних у тероризмі.

“Зв’язковими” Трампа в Білому домі з ключовими політичними гравцями Вашингтона, досвіду спілкування з якими новий обраний президент США фактично не має, можуть стати Стівен Беннон – редактор Breitbart News і керівник виборчої кампанії Трампа – або Райнс Прібес, голова Республіканського національного комітету.

Читайте також:
Могеріні: Після перемоги Трампа позиція ЄС щодо України й Криму не зміниться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна