Сейм Латвії не дозволив громадянам країни служити в українській армії

 

Сейм Латвії відхилив пропозицію щодо поправки до закону про національну безпеку, згідно з яким громадянам Латвії було б дозволено служити в українській армії. Про це повідомляє “Європравда” з посиланням на видання lsm.lv.

Як зазначали ініціатори законопроекту, депутати від правоцентристської партії “Національний альянс” Едвін Шноре і Яніс Домбрава, після 2014 року в Збройних силах України служили кілька громадян Латвії.
Для того, щоб діяльність цих осіб не підпала під кримінальну відповідальність, необхідно було внести поправку, яка б дозволила латвійцям служити у збройних силах держав-партнерів НАТО.

До їх числа, крім України, входять також армії Чорногорії та Боснії і Герцеговини.

Повідомляється, що оборонна комісія Сейму відхилила ідею про внесення поправок в цей закон.

Багато депутатів коаліції висловили думку, що в такому випадку латвійські солдати повинні брати участь у бойових діях в латвійській уніформі і підкорятися латвійському командуванню.

Депутат Олексій Лоскутов (“Єдність”) заявив, що якби латвійцям було дозволено служити в українській армії до Майдану, тоді вони, можливо, потенційно могли б брати участь у подіях, коли “Беркут” відкривав вогонь по протестувальниках.

Повідомляється, що рішення щодо поправки до закону про нацбезпеку депутати ще будуть розглядати в третьому й остаточному читанні.

Читайте також:
Командувач ЗС Латвії: українські військові борються не лише за свободу України, а й за Латвію

Литва передала Україні майже 150 тонн набоїв

ЗС Латвії посилили готовність перед загрозою військової агресії Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.