Литва передала Україні майже 150 тонн набоїв

 

Литва передала Україні близько 150 тонн боєприпасів. В основному це патрони калібру 5,45 для різних модифікацій автомата Калашникова АК-47, повідомляє Reuters.

“Ми надсилаємо повідомлення до України, що вона не сама. Литва послідовно допомагала Україні в її боротьбі за територіальну цілісність і захист своїх цінностей, і ми хотіли б продовжувати допомагати стільки, скільки ми можемо”, – сказав литовський міністр оборони Юозас Олекас.

Зазначається, що це перший випадок із 2014 року, коли Литва надає Україні летальне озброєння.

Як відомо, литовська армія більше не використовує автомат Калашникова після переходу на стандарти НАТО.

Перевезення боєприпасів на територію України здійснює литовська армія, однак транспортні витрати покриває українська сторона.

Крім постачання елементів озброєння, Литва приймала на лікування поранених військовослужбовців української армії, а також бере участь у реформуванні і тренуванні українських збройних сил.

Читайте також:
Французькі винищувачі почали патрулювати повітряний простір Литви

Командири ЛитПолУкрбриг перейняли досвід аналогічної бригади на півдні Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна