ЗС Латвії посилили готовність перед загрозою військової агресії Росії

 

У національних збройних силах Латвії почалася активна “перекличка” персоналу, а також посилено спостереження за кордоном і повітряним простором держави у зв’язку з високою активністю армії Росії в безпосередній близькості до країн Балтії. Про це повідомляє Delfi.

Так, протягом двох днів біля кордону Латвії ідентифіковано літаки ВПС РФ: тактичні бомбардувальники Су-27, багатоцільові винищувачі Су-27, а також військово-транспортний Ан-26.
Біля сухопутного кордону проходять спільні навчання 76-ї і 98-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ з елементами повноцінної бойової діяльності. Крім цього, 76-а дивізія вперше укріплена танковою ротою.

Як повідомлялося, під виглядом логістичних навчань Балтійський флот РФ перекинув з Усть-Луги в Калінінградську область (напівексклав на Балтиці між Литвою й Польщею) оперативно-тактичний ракетний комплекс “Іскандер”.
Не виключається, що з перевезенням “Іскандера” пов’язані порушення повітряного простору Естонії та Фінляндії російськими винищувачами.

Читайте також:
Американці підтвердили перекидання Кремлем “Іскандерів” у Калінінградську область

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна