Російський винищувач порушив повітряний простір Фінляндії

 

Російський винищувач Су-27 порушив повітряний простір Фінляндії. Про це заявило міністерство оборони країни.

Винищувач 6 жовтня о 16:43 за місцевим часом пролетів над Фінською затокою на півдні від міста Порвоо.

За даними відомства, Су-27 перебував на території країни протягом однієї хвилини, залетів вглиб території Фінляндії приблизно на 1 кілометр і пролетів близько 13 кілометрів.
Прикордонної служби Фінляндії розслідують інцидент.

У свою чергу, міноборони РФ заявили, що винищувач здійснював навчально-тренувальний політ і перебував над нейтральними водами Фінської затоки, передає “Слон”.

“Політ проходив по суворо встановленому маршруту. Під час польоту літак від маршруту не відхилявся, що підтверджується даними об’єктивного контролю”, – заявили в російському відомстві.

За останній час випадки порушення кордонів російською авіацією на Балтиці почастішали.

Учора стало відомо, що 22 вересня два російські бомбардувальники Ту-160 супроводжувалися винищувачами чотирьох європейських країн по мірі їх просування з боку Норвегії в напрямку північної частині Іспанії й назад. ВПС Норвегії, Великої Британії, Франції та Іспанії піднімали в повітря свої перехоплювачі по мірі того, як російські літаки наближалися до повітряних кордонів кожної з цих країн.
Пізніше Ісландія поскаржилася, що російські Ту-160 в той же день пройшли в небезпечній близькості від її цивільних повітряних суден.

Перед тим у вересні Росія порушила повітряний простір Естонії.

Читайте також:
Російські літаки на Балтиці двічі імітували атаку на есмінець ВМС США

Російські літаки тричі за три дні задиралися до НАТО на Балтиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна