В Держдепі США прокоментували реалізацію системи е-декларування в Україні

 

Державний департамент США назвав успіхом реалізацію системи е-декларування в Україні та нагадав про необхідність притягнення до відповідальності тих, хто використовував державні посади для збагачення.

Таку позицію озвучили у відомстві в середу у відповідь на запит “Укрінформу“.

“Ми високо цінуємо зусилля України в успішній реалізації системи електронного декларування, яка стала новаторським кроком уперед для забезпечення прозорості в процесі врядування, а також у виконанні вимог пакету підтримки Міжнародного валютного фонду”, – підкреслили в Держдепі.

У відомстві також позитивно відзначили кількість декларацій, поданих українськими чиновниками, яка набагато перевищує очікування МВФ.

“Це ще один позитивний крок у зусиллях України реалізувати всеосяжні реформи”, – наголошується у відповіді Держдепартаменту США.

Звичайно, ця прозорість “викликає інші запитання”, які є властивими здоровій демократії.

“Важливо, щоб український уряд й надалі розслідував та притягував до відповідальності посадових осіб, які використовувати свої посади для отримання фінансової вигоди”, – зауважили в Держдепартаменті США.

Читайте також:
Голова НАЗК поскаржилась на критику та пообіцяла виправити проблеми з е-декларуванням

Українські НУО за підсумками е-декларування закликали Євросоюз виконати безвізове зобов’язання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна