Суд відпустив на поруки депутатів лідера “Правого сектора” Закарпаття, звинуваченого в бандитизмі

 

Печерський районний суд у середу, 26 жовтня, віддав на поруки народним депутатам Олегові Петренку, Андрію Білецькому, Валерію Пацкану та Ігорю Мосійчуку керівника “Правого сектора” Закарпаття Олександра Сачка. Про це повідомив депутат Мосійчук у себе в “Фейсбуці”.

“ГПУ дослухалася до здорового глузду і відкликала звинувачення в створені терористичної організації та бандитизмі”, – написав він.

Керівник закарпатського “Правого сектора” Олександр Сачко заявляв, що отримав повідомлення про вчинення 15 злочинів.
Генпрокуратура звинувачує його в бандитизмі, злісному опорі правоохоронцям, хуліганстві з особливим цинізмом, вбивствах, організації і керівництві бандою та ще низці тяжких злочинів.

Крім того, слідчі вважають, що Січко може бути причетним до стрілянини за участю “ПС” у Мукачевому, яка сталася в липні 2015 року.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні, 25 жовтня, Печерський райсуд ухвалив рішення про взяття Сачка під варту.

25 жовтня генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що слідство вважає за можливе змінити зазначеній особі підозру на більш м’яку, враховуючи клопотання низки народних депутатів та його сімейні обставини (вагітна дружина).

Читайте також:
Суд у Мукачеві продовжив арешт обвинувачених членів “Правого сектора”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.