Суд у Мукачеві продовжив арешт обвинувачених членів “Правого сектора”

 

Мукачівський міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою чотирьох підозрюваних у справі про стрілянину у Мукачевому 2015 року на 60 діб.
Як повідомляє Mukachevo.net, відповідне рішення ухвалено на засіданні суду сьогодні, 9 липня.

Усі підозрювані у справі про стрілянину 11 липня – Радіон Горбенко, Володимир Бурча, Роман Мунчак та Сергій Деяк – перебуватимуть під вартою до 6 вересня.

За повідомленням ЗМІ, захист затриманих бійців “Правого Сектору” подавав клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт для Бурчі та Горбенка.

Як повідомив адвокат бійців ДУК ПС Роман Бухтояров, клопотання про продовження тримання під вартою прокуратура мала подати згідно із законом за 5 днів до засідання, однак обвинувачення зробило це лише усно під час засідання.

Як відомо, 25 червня в Генеральній прокуратурі повідомили, що щодо чотирьох представників ДУК “Правий сектор”, які в липні 2015 року здійснили теракт у Мукачевому, завершено досудове розслідуванняобвинувальний акт направлено до суду. 

Зазначається, що підозрювані впродовж 2014-2015 років у складі банди вчинили злочини на території Львівської та Закарпатської областей, у т.ч. низку особливо тяжких та тяжких злочинів. Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 125, ч. 2 ст. 129, ч. 2 ст. 194, ст. 257, ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 279; ч. 4 ст. 345 КК України.

За вчинення особливо тяжких злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді довічного ув’язнення та позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року в Мукачевому після зустрічі представників “Правого сектора” з депутатом Верховної Ради Михайлом Ланьом сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. Постраждали 14 осіб, один загинув. Бійці ПС зникли в горах.
Щодо подій у Мукачевому відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

18 вересня 2015 року тимчасова слідча комісія Верховної Ради відзвітувала про розслідування подій у Мукачевому перед народними депутатами, визнавши, що конфлікт значним чином було спровоковано діями місцевого керівництва МВС і СБУ. Крім того, відомо, що призвідниками конфлікту були закарпатські народні депутати Михайло Ланьо (“Відродження”) та Віктор Балога (позафракційний).

Читайте також:
ГПУ передала в суд справу про перестрілку “Правого сектору” в Мукачевому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна