Бойовики заявляють, що представник ОБСЄ задоволений утриманням українських полонених в “ДНР”

 

Умови утримання українських полонених в “ДНР” не викликали нарікань у координатора мінської підгрупи з гуманітарних питань, представника ОБСЄ Тоні Фріша. Про це повідомляє інтернет-ресурс бойовиків ДАН з посиланням на так званого “омбудсмена ДНР” Дар’ю Морозову, яка супроводжувала Фріша під час інспекції 26 жовтня.

Як відомо, представник ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тоні Фріш у середу відвідав українських заручників у “ДНР” вперше за півтора роки.

“Сьогодні представник ОБСЄ Тоні Фріш відвідав одну з пенітенціарних установ Республіки, в якій утримуються полонені українські силовики. Він переконався, що українські військові утримуються у відповідності з усіма прийнятими міжнародною спільнотою нормами. Претензій до утримання українських військовополонених у пана Фріша немає”.

Морозова зазначила, що учасники інспекції також відвідали слідчий ізолятор, де утримуються підлітки, затримані бойовиками “ДНР” нібито за підозрою в диверсійної діяльності.

“У хлопців є і спортивний зал, і клас для навчання, а також кімната для психологічного розвантаження, загалом, вони утримуються в належних умовах”, – пише ДАН з посиланням на Морозову.

“Зазначу, що координатор підгрупи з гуманітарних питань, представник ОБСЄ Тоні Фріш залишився задоволений умовами утримання підлітків”, – заявила вона.

За словами так званої “уповноваженої з прав людини ДНР”, найближчим часом неповнолітні затримані напишуть листа своїм родичам. Омбудсман передасть ці послання представникам міжнародної місії ООН, а ті в свою чергу забезпечать їх доставку адресатам.

Як відомо, на початку жовтня учасниця гуманітарної підгрупи від України Ірина Геращенко інформувала, що найближчим часом українських бранців в ОРДЛО відвідає координатор ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фріш, він передасть полоненим листи й передачі від родичів.

Українській стороні точно відоме місце знаходження 57 заручників – громадян України на території, підконтрольній “ДНР/ЛНР”, зі списку 110, який офіційно передано сепаратистам у Мінську.

Читайте також:
Представник ОБСЄ в ТКГ Фріш зустрічається з українськими заручниками на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна