В “ДНР” підлітків звинувачують у диверсіях. В СБУ кажуть, що це непоодинокі випадки

 

Так звані “правоохоронці ДНР” затримали п’ятьох неповнолітніх хлопців. Їх звинувачують в диверсійній діяльності за вказівкою українських спецслужб. Як повідомляється на сайті “МГБ ДНР”, підлітків звинувачують у підриві низки автомобілів, цивільних і військових об’єктів, інформують “Новости Донбасса

“Міністерством державної безпеки “ДНР” встановлено, що за період з травня 2015 року по червень 2016 групою неповнолітніх в складі: Ковальчука, Белавіна, Пазушка, Хмеленка, Солодовнікова, Миронова і Коваля були здійснені підриви автомобілів цивільних осіб, військової машини зв’язку, МТЛБ, службового автомобіля Ясинуватської міської відділу МВС та інших цивільних і військових об’єктів”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, найстарший учасник групи, Богдан Ковальчук – повнолітній – йому 18 років. Його називають “главою ДРГ”.

Водночас, Служба безпеки України заперечує інформацію про вербування неповнолітніх громадян для здійснення диверсій на непідконтрольною території.

Як розповів радник голови СБУ Юрій Тандіт, жертвами маніпуляцій окупаційної влади стають проукраїнськи налаштовані жителі, в тому числі, діти.

“Діти патріотично налаштовані стають метою атак незаконних дій. Ми нікого не вербуємо і не використовуємо неповнолітніх людей для спеціальних заходів “, – сказав Тандіт.

За словами радника голови СБУ, українська сторона регулярно отримує інформацію про подібне використання підлітків з метою дискредитувати Збройні сили України.

“На жаль, останнім часом регулярно надходить інформація з території, непідконтрольної української влади. Історії про затримання дітей, які нібито завербовані українськими спецслужбами. Ми не раз, звільняючи громадян України, яких вивозять звідти, отримували інформацію про те, що по відношенню до неповнолітніх застосовують різні способи впливу”, – додав Тандіт.

Читайте також:
В ОРДЛО дітей використовують як розвідників і живий щит, – уповноважений президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.