Нацрада “вмикає” чотири частоти для радіомовлення на Крим

 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення одержала перші частоти для FM-мовлення на Крим і вже оголосила конкурс для визначення чотирьох радіостанцій-переможців. Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні насправді відбулася велика подія – прийнято перше рішення про організацію мовлення на територію Криму, бо сьогодні нарешті ми отримали частоти, на які довго чекали”, – сказав Костинський.

“Вони пройшли міжнародну координацію, нас підтримали Туреччина, Румунія, Болгарія, дали нам “добро” на використання цих частот із застосуванням 5-кіловаттних передавачів. Тож сьогодні ми оголошуємо конкурс і за три місяці будемо знати чотирьох переможців – це чотири радіостанції, які будуть мовити на Крим”, – додав член Нацради.

Він зазначив, що до цього не було цілеспрямованого FM-мовлення кримськотатарських радіостанцій на територію Криму.

Наразі частоти прораховані безпосередньо для нової вежі, яку буде побудовано на території Херсонської області, на Чонгарі.

“Сподіваюся, що скоро ми вже її матимемо. Будівництво вежі потребує тривалого часу, але є впевненість, що протягом 3-4 місяців це відбудеться”, – підкреслив член Нацради.

Сергій Костинський додав, що наступного року заплановано будівництво ще однієї вежі – на Каланчаку, також для мовлення на Крим.

Читайте також:
Розрив окупаційної пропаганди. В Білогірському районі Криму
мовить лише українське ТБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна