У Маріуполі відбувся марш з вимогою декомунізації ФК “Іллічівець”. ВІДЕО

 

У центрі Маріуполя в суботу, 1 жовтня, відбувся марш з вимогою “декомунізації” міського футбольного клубу. Учасники маніфестації вимагали перейменування ФК “Іллічівець” на “Металург” (цю назву клуб, спонсорований меткомбінатом ім. Ілліча, носив у 1949-1958, 1971-1973, 1996-2002 роках).

У марші взяли участь активісти Цивільного корпусу “Азов” та маріупольські футбольні фанати.
Колона пройшла від площі Незалежності біля басейну “Нептун” до стадіону “Іллічівець”, де сьогодні відбувається матч команд першої ліги “Іллічівець” – “Буковина” (Чернівці).

Уболівальники “Буковини” приєдналися до акції.

Під час походу активісти скандували гасла “Вимога нації – декомунізація!”, “Слава Україні – героям слава!”, “Маріуполь! Приазов’я! Україна!”, “Серп і молот – смерть і голод!”, “Батько Бандера ще до нас прийде…”, “Металург завжди буде першим!” та ін., палили піротехнічні засоби й дими.

“Як заявили в ЦК “Азов”, в полку Нацгвардії “Азов” та інших підрозділах воює чимало маріупольских ультрас. “Недопустимо, щоб назва клубу такого героїчного міста носила в собі символи комуністичної епохи”, – ідеться в заяві маріупольського осередку Цивільного корпусу.

У коментарі “Громадському ТБ Приазов’я” керівник Цивільного корпусу “Азов” Маріуполя Антон Требухов заявив, що раніше активісти не порушували це питання, бо “три роки не були на футболі”, а тепер мають більше вільно часу й “дуже сильно хочуть перейменування футбольного клубу”.

Відео:

Як відомо, за законом декомунізація в Україні мала завершитися на місцевому рівні до 21 лютого 2016 року, на рівні голів ОДА – до 21 травня.

Міська рада Маріуполя провела масове перейменування топонімічних об’єктів 29 січня цього року.

Читайте також:
“Опоблоківська” міськрада Маріуполя запустила провокаційне опитування
щодо недекомунізації міста

“Вартий твоєї уваги” Маріуполь отримав новий бренд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна