Під час навчань на Яворівському полігоні загинув військовослужбовець

 

На Яворівському військовому полігоні у Львівській області під час навчань загинув військовослужбовець. Про це повідомив депутат Львівської міськоради Ігор Зінкевич.

“Сьогодні, 17 вересня, вночі на Яворівському полігоні під час нічних навчань загинув боєць Андрій П. За попередньою інформацією – від осколкового поранення в шию. На даний момент тіло загиблого перебуває в морзі. Співчуття рідним та близьким”, – написав Зінкевич у “Фейсбуці“.

Як уточнює прес-служба оперативного командування “Захід”, трагедія сталася ввечері п’ятниці, 16 вересня – близько 22:00.

“Під час проведення планових занять із вогневої підготовки, в ході виконання вправ стрільб зі штатного озброєння бойових машин з ходу, було допущення порушення заходів безпеки. Попередньо встановлено, що екіпаж однієї з бойових машин піхоти втратив орієнтування на місцевості”, – йдеться в повідомленні.

Як пояснюють у командуванні, екіпаж прийняв бортові вогні БМП, що на той час була попереду, за вогні, які підсвічують ціль.

“Керівник заняття, виявивши, що порушуються заходи безпеки, дав команду на негайне припинення вогню . Але екіпаж бойової машини встиг зробити постріл”, – стверджують в ОК “Захід”.

Внаслідок пробиття броні башти отримав вогнепальне поранення військовослужбовець. На місці події силами медичної роти бригади була надана перша медична допомога та організована евакуація до медичного закладу. На жаль, під час здійснення евакуації поранений помер у кареті швидкої допомоги”, – зазначається в повідомленні.

Призначено службове розслідування, решту обставин трагедії з’ясовують.

Читайте також:
На Яворівському полігоні біля гранатомета загинув один військовий, двоє поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна