Меркель і Олланд підписали заяву з приводу миру на Донбасі

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд вітають домовленості про припинення вогню на Донбасі з 1 вересня. Спільну заяву глав двох держав з цього приводу опубліковано на сайті німецького уряду.

Меркель і Олланд підкреслили важливість того, щоб перемир’я було стійким.

“Франція і Німеччина вкрай стурбовані безпековою ситуацією на Сході України, зокрема вздовж лінії зіткнення. Дві країни підтверджують прихильність роботі з Україною і Росією в рамках “нормандського формату“ для повної реалізації мінських домовленостей”, – сказано в заяві.

Також наголошується, що Франція й Німеччина виступають за територіальну цілісність і суверенітет України.

Нагадаємо, Тристороння контактна група з Донбасу (Україна – ОБСЄ – представники бойовиків) досягли домовленості про припинення вогню з 1 вересня. Вранці 1 вересня міністр оборони України Степан Полторак відзвітував про дотримання режиму тиші у Донбасі з півночі. За його словами, за ніч не було ні одного пострілу.
Пізніше 1 вересня президент Петро Порошенко повідомив, що протягом 12 годин у зоні проведення АТО в Донбасі дотримується режим тиші.

Читайте також:
Меркель і Олланд пообіцяли Порошенку сприяти деескалації ситуації навколо Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.