Бойовики на Донбасі таки дотримуються тиші, – Порошенко

 

З початку доби 1 вересня бойовики дотримуються режиму тиші в зоні антитерористичній операції. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час виступу в Національному технічному університеті “Київський політехнічний інститут” імені Ігоря Сікорського.

“За 12 годин і 5 хвилин, я хочу вас привітати, цей режим дотримується. На фронті не стріляють. За весь цей час був 1 постріл зі стрілецької зброї, не прицільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометів”, – заявив президент.

“Дай Боже, щоб були реалізовані компоненти безпеки мінських угод, дай Бог, щоб забезпечувався режим припинення вогню, щоб були відведені артилерія, танки. Краще на територію РФ, за український кордон. Дай Боже, щоб були звільнені українські заручники, які незаконно утримуються у в’язницях РФ і в’язницях на окупованих територіях. Дай Боже, щоб був безперешкодний доступ спеціальної моніторингової групи ОБСЄ, щоб були створені всі необхідні безпекові умови для впровадження політичного пакету мінських угод”, – додав Порошенко.

На його думку, головним завданням є взяття під контроль державного кордону.

Також Петро Порошенко повідомив, що Україна робить все можливе, щоб врегулювати конфлікт на Донбасі мирно-дипломатичним шляхом. Зі слів президента, це можливо лише у випадку обороноздатних ЗСУ.

Крім того Порошенко наголосив, що КПІ відіграє важливу роль в обороноздатності держави. Розробки університету фінансуються волонтерами, меценатами і частково державою. Зокрема багато розробок, з його слів, вже поставили на виробництво ДК “Укроборонпром”.

Як відомо, про припинення вогню 1 вересня, в день початку нового навчального року, домовилася в Мінську Тристороння контактна група.
Останнє дієве перемир’я в зоні АТО тривало з нагоди Великодня на початку травня ц.р.

Читайте також:
Франція і Німеччина підтримали оголошення тиші 1 вересня, відповідь залежить від однієї людини, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна