Командування Нацгвардії вивело полк “Азов” із Маріуполя “охороняти бетон”

 

Згідно з наказом командування Нацгвардії, полк “Азов” під надуманим приводом виводять із Маріуполя. Про це повідомляє прес-служба полку.

“За наказом командування Національної гвардії України, частиною якої є ОЗСП “Азов”, 10 днів тому частина підрозділу була виведена в Запорізьку область для виконання абсолютно непритаманних завдань для спецпідрозділу. Командування НГУ не придумало нічого кращого, як поставити бійців “Азова” чергувати на недіючих блокпостах та спостережних пунктах поза зоною АТО”, – йдеться в заяві.

Відзначається, що наказ на вихід “Азова” із зони АТО надійшов незадовго до святкування Дня Незалежності.

Водночас речниця “Азова” Мар’яна Хомерікі в коментарі “Громадському” уточнила, що деякі підрозділи полку все-таки залишаться у Маріуполі.
“Там все ще залишаються наші бійці, але їхню кількість ми не можемо розголошувати, бо це військова таємниця.  Але це правда, що більшість військових «Азову» зараз охороняє блок-пости в Запорізькій області а також морські кордони. До того ж, техніки для роботи на воді нам не надали. Тому у бійців виникають запитання, чому підготовлений і професійний полк має охороняти бетон”, — сказала речниця.

“З чим пов’язане таке рішення, ми не знаємо. Знаємо лише, що ініціатором був командувач НГУ Юрій Аллеров. Але ми в будь-якому разі виконуємо наказ. Як довго це триватиме, ми не знаємо”, – додала представниця полку.

Як відомо, 2015 року з передової в зоні було відведено майже всі колишні добровольчі підрозділи. Полк НГУ “Азов” залишався на Маріупольському напрямку.
Цивільне крило “Азову” регулярно бере участь у вуличних акціях та трансформується в політичну партію.

Читайте також:
На інкасаторів у Запорізькій області нападали бійці полку “Азов”, серед яких росіяни й латиш

“Азов” із профспілками пікетує Кабмін проти “тарифного геноциду” і закриття шахт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна