На інкасаторів у Запорізькій області нападали бійці полку “Азов”, серед яких росіяни й латиш

 

Серед затриманих членів банди нападників на інкасаторів у Запорізькій області – військові Нацгвардії України з полку “Азов” та громадянин Росії. Про це сьогодні, 16 липня, на брифінгу в Києві повідомив голова СБУ Василь Грицак.

У Національній гвардії підтвердили факт затримання бійців “Азову” під час їх нападу на машину інкасаторів “Ощадбанку” в Оріхівському районі 15 липня.

“В результаті проведення спецоперації СБУ, Національної поліції та прокуратури затримано три особи підрозділу “Азов”, – ідеться в повідомленні прес-служби НГУ.

У Нацгвардії наголосили, що сприятимуть “всебічному і якісному” проведенню розслідування інциденту, пов’язаного з нападом на інкасаторів.

Як повідомлялося, 15 липня близько 17:00 на автошляху Пологи-Оріхів у Запорізькій області невідомі особи скоїли напад на інкасаторську машину “Ощадбанку”. Нападники застосували вогнепальну зброю – пістолети, автомати, кулемет і гранатомети. Пізніше під час спецоперації із затримання зловмисників, яку проводила поліція спільно з УСБУ, один зі зловмисників був убитий. Ще трьох нападників затримано, двоє з них у лікарні.
Затриманих підозрюють у причетності до серії нападів на банківські установи Запоріжжя, а також ще одного подібного нападу на інкасаторський автомобіль.

Голова Служби безпеки України  Василь Грицак сьогодні розповів: “У нас перебуває чотири особи з групи, яка складалася з семи чоловік. Я не виключаю, що група складалася із значно більшої кількості осіб. Один загинув під час бойового зіткнення, двоє поранено (один – у важкому стані), ще один – неушкоджений”.

Заступник голови Нацполіції Вадим Троян на цьому ж брифінгу уточнив: “Затримані двоє військових Нацгвардії України з двох частин і двоє не військовослужбовців”.

“Один із затриманих – це донедавна громадянин Росії, який нещодавно отримав громадянство України, і другий на сьогодні є громадянином Росії, він теж затриманий. Той, хто загинув, взагалі був латишем”, – цитує Грицака УНІАН.

Читайте також:
На Луганщині бійця “Торнадо” посадили на 6 років за важке зґвалтування

Полки Нацгвардії “Азов” і “Донбас” повернуться на передову, – радник МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна