Трамп відставив керівника свого штабу через український компромат

 

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп звільнив з посади голови свого штабу Пола Манафорта, який “засвітився” в чорній бухгалтерії Партії регіонів України.

Про це повідомляється на офіційному сайті Трампа, пише УНІАН.

“Вранці Пол Манафорт запропонував, і я прийняв його відставку з кампанії. Я дуже вдячний за велику роботу, яка допомогла досягти того, що ми маємо наразі, в тому числі за роботу в процесі делегування і конвенції. Пол – справжній професіонал, і я бажаю йому всіляких успіхів”, – заявив Трамп.

Скандал навколо Манафорта розгорівся після того, як його ім’я виявили в так званій “амбарній книзі” (чорній бухгалтерії) Партії регіонів.

Про те, що Пол Манафорт працював на ПР і, серед іншого, організовував лобіювання її інтересів у Сполучених Штатах, було відомо й раніше. Але той факт, що він отримував “незадекларовані” платежі від своїх українських роботодавців, спричинив скандал у США.

Відповідно до зафіксованих у “чорних” документах ПР платежів, за період з 2007 по 2012 роки, Манафорт отримав від Віктора Януковича близько 13 млн. доларів. В “амбарний книзі” його прізвище зустрічається 22 рази.

При цьому підпису самого Манафорта в документах немає, але він міг отримувати гроші через третіх осіб – зокрема, нардепів Євгена Геллера і Віталія Калюжного.

Ці дані сьогодні, 19 серпня, опублікувала “Українська правда” та оприлюднили на брифінгу її головний редактор Севгіль Мусаєва-Боровик, народний депутат від Блоку Порошенка Сергій Лещенко і Антон Марчук.

Як повідомив у “Фейсбуці” Лещенко, цей ранковий брифінг потрапив у ранкові новини провідного американського телеканалу CBS News.

“Вважаю, що це був останній цвях у кришку труни Манафорта. Сподіваюся, що з ним – і Трампа“, – написав Лещенко.

Раніше деякі українські експерти зазначали, що завдяки “амбарній книзі” Партії регіонів Україна, можливо, вперше отримала шанс вплинути на американську політику й вибори президента США.

Днями Дональд Трамп уже обмежив повноваження Манафорта як очільника своєї передвиборчої кампанії.

Президентські вибори в США відбудуться 8 листопада. Наразі Трамп за рейтингами поступається Гілларі Клінтон.

Читайте також:
В “амбарній книзі” Януковича фігурує керівник передвиборчого штабу Трампа, – НАБУ

Виборчий штаб Трампа очолив консультант Януковича

На вимогу Трампа з програми Республіканської партії США прибрали надання Україні летального оброєння

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна