Виборчий штаб Трампа очолив консультант Януковича

 

Обраний на праймеріз кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп офіційно змінив голову свого виборчого штабу.
Як повідомляє Reuters, Трамп звільнив Корі Левандовськи й доручив керувати передвиборчим процесом політтехнологу Полу Манафорту.

Журналісти припускають, що на рішення про зміну голови штабу могла вплинути донька мільярдера Іванка Трамп.

Джерела агентства зазначають, що позиція Левандовськи щодо питань розвитку стратегії виборчої кампанії розходилася з баченням Манафорта, якого Трамп найняв як консультанта ще в березні завдяки його досвіду в проведенні президентських кампаній, чого не мав Левандовськи.

Як відомо, Пол Манафорт консультував таких одіозних персонажів, як український екс-президент Віктор Янукович, філіппінський диктатор Фердінанд Маркос та багамський прем’єр-міністр Лінден Піндлінг, якого звинувачували у зв’язках з наркобаронами.

Манафорт був активним учасником американських виборчих кампаній останніх чотирьох десятиліть і консультував різних кандидатів – від Джона Маккейна і Боба Доула до обох президентів Бушів.

За місяць відбудеться національний з’їзд, де офіційно висунуть кандидата в президенти від республіканців.
Очевидно, що це буде Трамп, і на виборах 8 листопада він змагатиметься з демократкою Гіларі Клінтон.

У ході поточної кампанії керівник “Організації Трампа” та засновник конкурсу краси “Міс Всесвіт” відзначився вже багатьма скандальними виступами. Зокрема Трамп заявляв, що мечеті у США мають бути під постійним наглядом спецслужб, а “кліматичні зміни на Землі – це звичайна погода”. Він пообіцяв звести мур на всій протяжності кордону між Мексикою та США та вислати з країни 11 мільйонів нелегальних мігрантів, якщо стане президентом Сполучених Штатів. А коли Папа Римський Франциск назвав такий підхід “не християнським”, мільярдер заявив: “Якби Ватикан атакували бойовики “Ісламської держави”, Папа молився б, щоб Дональд Трамп був президентом”.

Цього тижня Трамп заявив, що необхідно серйозно обміркувати впровадження так званого профілювання мусульман з метою боротьби з тероризмом. Ідеться про процедуру відбору людей як потенційних підозрюваних наперед за такими характеристиками, як расове чи національне походження, релігія, висловлювані погляди тощо.

Читайте також:
Кандидат Трамп. Що це значить для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна