НАБУ отримало “амбарну книгу” хабарів Партії регіонів на $2 млрд.

 

Колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до Національного антикорупційного бюро документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців. Про це Трепак повідомив в інтерв’ю DT.UA.

Ідеться про так звану “чорну бухгалтерію” Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

За словами Трепака, значна частина цих матеріалів ­– “амбарна книга” корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок “общака”, або “чорної каси” Партії регіонів”.

“Серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у т.ч. найвищих судових інстанцій. Отримувачами хабарів були представники багатьох політичних партій – як провладних, так і опозиційних”, – зазначив Трепак.

При цьому він відмовився називати прізвища чиновників та політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші. Зі слів Трепака, йдеться про список послуг, наданих Партії регіонів посадовцями різних рівнів, кожен із яких отримав за це незаконну грошову винагороду.

За словами Трепака, внаслідок передачі НАБУ вищевказаних документів, фігурантами кримінальних проваджень можуть стати “десятки посадовців найвищого рівня”.

За інформацією DT.UA, усі фігуранти отримували кошти під особисті підписи.

Директор НАБУ Артем Ситник підтвердив оприлюднену у ЗМІ інформацію про передачу в Бюро документів “чорної бухгалтерії “регіоналів”.
“Учора у другій половині дня (27 травня) документи були отримані”, – сказав Ситник у коментарі агенції “Інтерфакс-Україна”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна