Путін ліквідував “Кримський федеральний округ” та відправив “губернатора” Севастополя до Сибіру. МЗС протестує

 

Президент Росії Володимир Путін включив так званий “Кримський федеральний округ” до складу Південного федерального округу РФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служба Кремля.

В документі зазначається, що це зроблено “з метою підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади”.

Відповідно до указу, вповноваженим представником президента в ПФО призначено Володимира Устинова.

Тепер до складу Південного федерального округу входять: Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, окупована Республіка Крим, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область, окуповане місто Севастополь.

Також Путін підписав указ про відставку так званого “губернатора” окупованого міста Севастополь Сергія Меняйла. Він займе пост повноважного представника президента в Сибірському федеральному окрузі, повідомляють “РИА Новости“.

Читайте також:
“Губернатор” Севастополя: Татар у Крим запустила Україна для українізації півострова

“Гібридна поезія”. Сайт окупантів “привітав” Севастополь акростихом “ПУТІН Х*ЙЛО”

Сергій Меняйло заявив, що відставка з посади губернатора Севастополя і призначення на пост повноважного представника президента Росії в Сибірському федеральному окрузі стала для нього несподіванкою.

“Я зараз їду в машині, під’їжджаю до Севастополя, ви мене питаєте те, чого ще я не знаю. З преси дізнаюся про своє призначення. Я чесно кажу, що не знав про це”, – сказав Меняйло.

ОНОВЛЕНО. Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Росії у зв’язку з приєднанням тимчасово окупованого Криму до Південного федерального округу Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця, повідомляє УНІАН.

“МЗС висловлює рішучій протест Російській Федерації у зв’язку з ліквідацією так званого “Федерального округу Криму” і долучення його до Південного федерального округу”, – сказав він.

При цьому Кислиця не виключив поширення на Південний федеральний округ РФ санкцій західних держав, запроваджених у зв’язку з анексією Криму.

“Якщо хтось думає, що вкрадене можна перенести в іншу хату, і воно перестане бути вкраденим – це дуже помилкова політика. Більше того, той, хто буде приховувати у себе вкрадене, в даному випадку вкрали Крим, той стає поплічником крадіїв. Тут може статися так, що санкції, які діють безпосередньо на території Криму, серйозні партнери, міжнародні організації і країни можуть поширити і на той самий Південний федеральний округ”, – сказав заступник глави МЗС.

Читайте також:
Посольство РФ у Києві пікетували через зникнення людей у Криму

Викладачі українських вишів відвідали конференцію в окупованому Криму та щиро дякували Аксьонову

МЗС протестує проти візиту Медведєва в окупований Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна