Викладачі українських вишів відвідали конференцію в окупованому Криму та щиро дякували Аксьонову

 

Низка викладачів з українських ВНЗ взяли участь у конференції в окупованому Криму. Про це повідомляє у “Фейсбуці” журналіст Яків Носков.

Конференція “Російська мова в полікультурному світі” проходила в Ялті 8-11 червня.

“Інтернаціональний статус форуму забезпечили вчені з 10 країн: РФ, Білорусі, Казахстану, Словаччини, Сербії, Йорданії, Греції, США, Китаю і … України. Ну, звичайно, “ДНР” і “ЛНР” – без них в Росії нікуди. Їх, правда, в список держав в прес-релізі сором’язливо не включили. І так вдячні повинні бути за можливість на курорт з’їздити”, – написав журналіст.

За інформацією Носкова,  серед представників з України була професор Ірина Зайцева. Пані Зайцева – депутат Луганської облради, обрана за списками Партії регіонів. У 2010-му році вона була призначена заступником міністра освіти. Пізніше Дмитро Табачник, оцінивши заслуги підпорядкованої, надав їй посаду директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Були також представники окупованого Донецька: Калінкін Валерій Михайлович, Ковальов Валерій Іванович, Мельникова Лариса Василівна.

Також у конференції взяли участь:

  • Стребуль Людмила Олексіївна – Дніпропетровський Національний університет, кафедра лінгвістичної підготовки іноземців, доцент;
  • Каніболоцька Ольга Анатоліївна – Запорізький Національний університет, кафедра викладання другої іноземної мови, доцент4
  • Рагріна Жанна Михайлівна – Запорізький державний медичний університет, кафедра мовної підготовки, викладач;
  • Гейченко Катерина Іванівна – Запорізький державний медичний університет, завідувач кафедри мовної підготовки
  • Калашник Лілія Володимирівна – Запоріжжя, дані відсутні;
  • Калашник Яна Володимирівна – Запоріжжя, дані відсутні;
  • Хейлік Володимир Дмитрович – Запорізький державний медичний університет, кафедра мовної підготовки, доцент;

Як повідомляється, для того, щоб поїхати туди, деякі із зазначених викладачів взяли відпустку за свій рахунок. Частина – в останній момент вирішили не їхати, обмежившись тим, що надали свої роботи.

“І начебто аргументація є. Російська мова – справа потрібна. Це філологія. Наука. А в науці політичні моменти можна прибрати на другий план. Ось тільки конференція проходила навіть не в Росії. Чи не в Пітері, в Москві або Ростові. А в Ялті. В окупованому Криму. Там, звідки йдуть банки. Куди не заходять круїзні лайнери. Куди не літають міжнародні авіакомпанії. Куди відмовляються їхати з концертами музиканти, оперні співаки і актори зі світовим ім’ям”, – заначив журналіст.

А потім дякували Сергію Аксьонову, Володимиру Константинову і Сергію Цекову. Вельми гідним і шанованим людям. Про це йдеться в резолюції, прийнятій одноголосно.

“І, так – ті, хто не приїхав, а “всього лише” надіслав роботи. Дозвольте поцікавитися – ви адресу як писали? Ялта, Крим, Росія?”, – задається питанням Носков

Читайте також:
МЗС протестує проти візиту Медведєва в окупований Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна