Поліція розблокувала рух колон УПЦ МП до Києва. Від транспорту Деканоїдзе вони відмовилися

 

Колона учасників організованої УПЦ МП хресної ходи продовжила рух пішки до Києва по житомирській трасі, поліція забезпечує правопорядок. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”, посилаючись на прес-службу поліції Київської області.

Правоохоронці запевнили, що вживають усіх заходів для забезпечення безпеки учасників хресної ходи.

Перед цим заблоковані учасники хресної ходи тривалий час чекали на повороті на село Дмитрівка з Житомирської траси. Дорогу було перегороджено міліцейськими автобусами.

Як повідомляв УНІАН, на місці перебувало близько 400 осіб. На самій трасі кінологи перевіряли узбіччя на наявність вибухових пристроїв.

На місце прибув народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, який поспілкувався з представниками духовенства.

Перед тим до колони прибічників Московського патріархату приїздила голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе й запропонувала їм їхати в Київ автобусами. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написала журналіст Анастасія Магазова.

Учасники ходи відмовилися від транспорту й наполягли на бажанні йти пішки.

За словами Магазової, один зі священиків закинув Деканоїдзе, що поліція “захищає учасників гей-парадів, а не православних”.

Магазова у своєму іншому пості повідомила, що сапери прочісували узбіччя у пошуках вибухівки, у процесі чого учасники ходи почули хлопок.

Як відомо, рух колони МП до Києва поліція сьогодні заблокувала через те, що на житомирському напрямку на маршруті хресної ходи сьогодні, 26 липня, були виявлені бойові гранати, а також муляжі вибухівок.

Читайте також:
У Києві учасників хресної ходи МП пропустять через металошукачі й перевірять паспорти

Біля Борисполя учасників хресної ходи закидали яйцями

Поліція завадила націоналістам розбити наметові містечка для “оборони” Києва
від хресної ходи УПЦ МП

“Они идут на Голгофу”. У Москві ще до провокацій хресної ходи МП
зліпили образ “Церкви-мучениці”

Як відомо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ МП з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня з Почаївської лаври (Тернопільська обл.) на заході та Святогірської (Донецька обл.) – на сході.

27 липня дві колони мають намір зустрітися в столиці на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.
28 липня на площі перед Успенським собором буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та не дозволили прибічникам Московського патріархату пройти повз територію 95-ї бригади, загиблих воїнів якої відмовляється відспівувати МП.

22 липня напередодні Бориспіль став першим містом, міськрада якого прийняла рішення не впускати хресну ходу УПЦ МП.

Українські силовики називають хресний хід МП одним із важелів “розхитування” ситуації в Україні проросійськими силами. Зокрема, після вбивства журналіста Шеремета генпрокурор Юрій Луценко висловився за пропуск на масові заходи в центрі Києва через рамки металошукачів.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

Владика Євстратій: Спробуйте знайти слово “Україна” в “молитві за Україну” від УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна