Прощання з Павлом Шереметом відбудеться в Українському домі

 

Церемонія прощання із загиблим журналістом Павлом Шереметом відбудеться в Києві у п’ятницю, 22 липня, в Українському домі.
Як повідомляє “Українська правда“, попрощатися з Шереметом можна буде з 11:00 до 14:00.

Поховають журналіста на батьківщині, в Білорусі, поряд із його батьком. Похорон відбудеться 23 липня в Мінську, на Північному цвинтарі.

Панахида триватиме з 11:00 до 14:00 у Храмі всіх святих на вулиці Калиновського, 121, церемонія похорону розпочнеться з 14:30.

Нагадаємо, відомий білоруський, російський та український журналіст Павло Шеремет загинув уранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

Авто, яким кермував Шеремет, належало керівнику інтернет-видання “Українська правда” Олені Притулі. За попередніми висновками правоохоронців, під сидінням водія було закладено саморобний вибуховий пристрій.

Поліція кваліфікувала цю справу як умисне вбивство. Як заявив в ефірі  телеканалу “112 Україна” радник глави СБУ Юрій Тандіт, станом на 21 липня розглядається вже 6 версій.

Раніше Тандіт повідомляв про чотири основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність, неприязнь у відносинах або особисті мотиви, російський слід (дестабілізація ситуації в Україні), замах на Олену Притулу.

До розслідування вбивства на прохання української влади підключитися експерти Федерального бюро розслідувань США.

Як повідомив представник Держдепартаменту США Джон Кірбі, ФБР вже почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета.

“Ми шоковані і засмучені вбивством журналіста “Української правди” Павла Шеремета в результаті вибуху автомобіля в Києві. Ми приєднуємося до уряду України на підтримку повного і неупередженого розслідування, яке притягне винних до відповідальності”, – йдеться в заяві”, – йдеться також у заяві Кірбі.

Читайте також:
“Є лише одна сила, якій це вигідно”: реакція соцмереж на вбивство Павла Шеремета

“Шеремет – громадянин Росії, Україна – могила демократії”. Як Кремль і США реагують на вбивство журналіста в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна