В СБУ оприлюднили чотири версії вбивства Шеремета

 

Правоохоронці розглядають чотири версії вбивства журналіста Павла Шеремета, над якими працює слідство. Про це в соцмережі повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

“Для нас розкриття цього злочину є принциповим. МВС і Генпрокуратури за фактом вбивства порушили кримінальну справу. Розглядається чотири основні версії: професійна діяльність, неприязнь у відносинах або особисті мотиви, російський слід (дестабілізація ситуації), замах на Олену Притулу”, – зазначив радник голови СБУ.

Він ще раз нагадав, що за попередніми даними, використовувався вибуховий пристрій з дистанційним керуванням, яке було прикріплено під водійським сидінням.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що Служба безпеки розслідуватиме версію про “російський слід” – вбивство задля дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте також:
До розслідування вбивства Шеремета залучили ФБР. Луценко назвав головні версії

“Шеремет – громадянин Росії, Україна – могила демократії”.
Як Кремль і США реагують на вбивство журналіста в Києві

Як відомо, журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув у середу, 20 липня, вранці внаслідок вибуху машини, яка належить керівнику видання Олені Притулі.
Вибуховий пристрій, який підірвав автомобіль з водієм, був закладений близько до місця водія.

Читайте також:
“Є лише одна сила, якій це вигідно”: реакція соцмереж на вбивство Павла Шеремета

Порошенко надав охорону Притулі. Вбивство Шеремета розслідує поліція Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна