Мазепа переміг у голосуванні за перейменування аеропорту “Бориспіль”

Мазепа-фінал

У голосуванні щодо присвоєння київському Міжнародному аеропорту “Бориспіль” імені видатної особистості, яке завершилося 15 липня на сайті Міністерства інфраструктури, переміг Іван Мазепа.

За те, щоб назвати аеропорт іменем гетьмана, було віддано 12768 голосів.

Друге місце посів авіаконструктор Ігор Сікорський – 9297 голосів, третє – художник Казимир Малевич із 9224 голосами.
За авіаконструктора Олега Антонова проголосували 6385 разів, за фольклориста, громадського діяча, автора слів Гімну України Павла Чубинського – лише 335.

Варіант “не присвоювати ім’я” набрав 6057 голосів.

Напередодні на брифінгу міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що обговорення питання щодо перейменування аеропорту “Бориспіль” планується у вересні.

“Ми завершуємо опитування за темою, яка назва буде в аеропорту «Бориспіль». У вересні я сподіваюся організувати спільне обговорення підсумків інтернет-голосування з народними депутатами, урядом, щоб нарешті поставити крапку у цій важливій та символічній темі для України», – зазначив міністр.

Голосування було консультативним, тобто не обов’язковим до виконання. Працівники аеропорту “Бориспіль” на офіційній сторінці підприємства у “Фейсбуці” навіть нагадували, що йому не можуть присвоїти нове ім’я без згоди трудового колективу.

Раніше одна з профспілок працівників аеропорту “Бориспіль” запропонувала провести конференцію трудового колективу аеропорту і залишити ім’я підприємства без змін.

Як писала Новинарня, на початку оголошеного Мінінфраструктури опитування щодо назви аеропорту “змагалися” головно дві кандидатури – Сікорський і Малевич, запропонований колишньою директоркою “Мистецького арсеналу” Наталією Заболотною.

Але невдовзі народний депутат від ВО “Свобода” Андрій Іллєнко висунув варіант, що передбачає присвоєння аеропорту “Бориспіль” імені Івана Мазепи, і саме гетьман 1687-1709 років – уродженець Київщини – поступово вийшов у лідери.

Ім’я Ігоря Сікорського пропонується присвоїти також іншому київському аеропорту – “Жуляни”. У червні заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков повідомляв, що колектив “Жулян” підтримав перейменування. Однак, за процедурою, перед зміною імені мають пройти громадські слухання, які триватимуть два місяці.

Ім’я Олега Антонова вже має аеропорт у Гостомелі, що використовується авіакомпанією “Авіалінії Антонова” та як база льотних випробувань АНТК ім. Антонова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна