За назву аеропорту Бориспіль сперечаються Сікорський і Малевич

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян підтримує ідею про те, щоб назвати міжнародний аеропорт “Бориспіль” іменем видатного американського авіаконструктора українського походження Ігоря Сікорського, який народився в Києві.

“Я все-таки більше схиляюся до Сікорського, але готовий до публічного розгляду аргументів обох сторін”, – написав він у “Фейсбуці”, коментуючи пропозицію народного депутата від БПП Сергія Лещенка назвати повітряну гавань іменем Казимира Малевича.

У свою чергу Лещенко відстоює позицію: “Сікорський [на відміну від Малевича] є брендом, на який не зазіхає сусід-агресор. Крім того, бренд Малевича є продуктом мас-маркету, він легкий та хручний для позиціонування України з багатим культурним спадком не лише народної творчості, а й модернізму”.

Раніше назвати аеропорт “Бориспіль” іменем художника-авангардиста польського походження Казимира Малевича, народженого в Києві, запропонувала генеральний директор “Мистецького арсеналу” Наталія Заболотна.

У той же час у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови, яким пропонується назвати летовище іменем Ігоря Сікорського.

Нагадаємо, реконструйований Львівський аеропорт перед Євро-2012 назвали на честь короля Данила, а Донецький (зруйнований в ході військової агресії РФ на Донбасі) – на честь композитора Сергія Прокоф’єва, уродженця Донеччини.

Київський аеропорт “Бориспіль”, найбільший в Україні, наразі не має імені на честь якоїсь із видатних осіб.

Читайте також:
Іллічівський морпорт декомунізують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна