Меркель пообіцяла Гройсману допомогти з “безвізом”

 

Україна виконала всі технічні вимоги, необхідні для запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом, та очікує прийняття ЄС відповідного рішення у 2016 році. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні сьогодні, 27 червня.

“Зараз рішення за Європейським Союзом. Ми очікуємо найближчим часом, що таке рішення буде ухвалене, після вирішення внутрішніх процедур ЄС. Ми їх поважаємо, і чекаємо з нетерпінням прийняття необхідних рішень”, – сказав Гройcман під час спільної прес-конференції з Меркель.

“Я маю надію, що у 2016 році таке рішення буде ухвалене й українці зможуть без перешкод пересуватися Європейським Союзом. Я переконаний у тому, що українці будуть бездоганно виконувати усі необхідні вимоги щодо дотримання законодавства і запровадження безвізового режиму”, – наголосив глава уряду України, зазначивши, що “безвіз” був однією з тем його переговорів з Ангелою Меркель.

“Ми маємо ще безвізовий режим як пережиток радянського минулого, як бюрократичну стіну, яка розділяє європейську країну від великої європейської сім’ї”, – зауважив Гройсман.

Федеральний канцлер у свою чергу визнала: Україна виконала всі вимоги, необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС.

“Україна виконала всі умови (для “безвізу”). Ми зараз працюємо над механізмом, який дозволить швидше діяти в часи небезпеки… Ми не забули, що Україна виконала всі умови і що для України це є дуже великим пріоритетом”, – сказала Ангела Меркель. 

“Ми зичимо вам успіху і будемо робити все, щоб підтримати Україну на цьому шляху” – додала канцлер.

Як відомо, наразі Брюссель відтермінував рішення щодо безвізового режиму для України через потребу напрацювати механізм зупинки “безвізу” на тлі загроз міграційної кризи.
Після референдуму в Британії глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Brexit відтермінує безвізовий режим для громадян України лише “на кілька тижнів”.

Читайте також:
ЄС тепер не до нас, безвізовий режим відкладається, зате буде “відкрите небо”, – реакція соцмереж на Brexit

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна