ЄС погодив продовження санкцій проти Росії ще на півроку

 

Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії через її дії в Україні ще на півроку. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 21 червня, в рамках Комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER), повідомили УНІАН у Раді ЄС.

“Ми можемо підтвердити, що COREPER погодив продовження запобіжних заходів у світлі дій Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, та подальшої оцінки виконання Мінських домовленостей”, – заявили в Раді Євросоюзу.

Санкції продовжені ще на півроку – до 31 січня 2017 року.

Це рішення має бути остаточно ухвалене Радою ЄС. Поки що дата засідання Ради невідома, але очікується, що це відбудеться до кінця липня.

Як відомо, Євросоюз, США та інші країни запровадили санкції проти РФ у відповідь на анексію Криму і агресію на сході України. Санкції ЄС передбачають обмеження співпраці з російськими банками, обмеження імпорту та експорту, торгівлі, зокрема нафтою, газом та озброєнням.

Читайте також:
Кремль хоче, щоб санкції проти РФ протрималися якнайдовше

Ще одна європейська країна хоче налагодити стосунки з РФ та зняти санкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна