Литовсько-польсько-українська бригада розпочала вишкіл в рамках навчань НАТО “Анаконда-2016”. ФОТО

 

Литовсько-польсько-українська бригада розпочала польовий вишкіл за сценарієм операцій зі стабілізації в рамках навчання “Анаконда-2016”, яке триватиме на полігоні Нова Деба у Польщі до 17 червня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Литовсько-польсько-українська бригада. Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

Зокрема, український взвод 80-ї окремої десантно-штурмової бригади увійшов до складу польського батальйону. Під час виконання навчальних завдань буде перевірено застосування багатонаціональних підрозділів на тактичному рівні.

Церемонія відкриття навчання відбулася під керівництвом командира Литполукрбриг бригадного генерала Адама Йокса.

Під час вступного слова бригадний генерал Адам Йокс наголосив на важливості участі багатонаціональних підрозділів в “Анаконді-2016”. За його словами, це навчання відкриває широкі можливості для поглиблення співпраці між країнами-партнерами, дозволяє підвищити рівень підготовки та зміцнити взаєморозуміння між військовослужбовцями.

Фото: Міноборони

Фото: Міноборони

Заступник командира бригади полковник Володимир Юданов наголосив, що для Литовсько-польсько-української бригади це перший значний захід бойової підготовки з моменту її відкриття 26 січня 2016 року. Орган військового управління розгортає операційний командний пункт, який керуватиме приданими підрозділами під час імітації операції зі стабілізації.

Варто нагадати, що навчання “Анаконда-2016” триває на найбільших полігонах ЗС Республіки Польща. У ньому бере участь понад 31000 військовослужбовців із 23 країн світу.

Читайте також:
Україна приєдналася до чергування бойової тактичної групи ЄС

У Польщі стартували масштабні військові навчання НАТО “Анаконда-16”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна