Україна приєдналася до чергування бойової тактичної групи ЄС

 

В Брюсселі 6 червня  представники оборонних відомств України, Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини підписали Ноту про приєднання Міністерства оборони України до Технічної угоди між міністерствами оборони цих країн стосовно їх співробітництва в рамках Бойової тактичної групи Європейського Союзу, сформованої країнами Вишеградської четвірки (БТГ ЄС В4). Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні на сторінці в “Фейсбуці“.

Підписання Ноти завершило нормативно-правове врегулювання досягнутих домовленостей, загальних зобов’язань, принципів та процедур, згідно з якими частини та засоби ЗСУ долучаться до участі в оперативному чергуванні тактичної групи БТГ ЄС В4.

“Участь в оперативному чергуванні БТГ ЄС дає змогу Збройним Силам України розвивати оперативні спроможності, набувати кращих військових стандартів та підтримувати взаємосумісність з арміями держав-членів ЄС у контексті спільної діяльності щодо врегулювання криз”, – йдеться в повідомленні.

Уже в першому півріччі 2016 року сили та засоби Збройних Сил України взяли участь в оперативному чергуванні БТГ ЄС “ХЕЛБРОК” та в оперативному чергуванні БТГ країн-членів Вишеградської четвірки – Польщі, Словаччини, Угорщини та Чехії.

Читайте також:
Клімкін розкрив план контролю ОБСЄ держкордону на Донбасі

У Польщі стартували масштабні військові навчання НАТО “Анаконда-16”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна