У Польщі стартували масштабні військові навчання НАТО “Анаконда-16”

 

Сьогодні, 6 червня, у дільниці Варшави Рембертув, а саме – в Національній академії оборони, відбулося урочисте відкриття найбільш масштабних в історії Польщі військових навчань “Анаконда-16”.

Як повідомляє Польське радіо, в маневрах візьме участь понад 30 тис. військових, з яких яких 12 тис. – з Польщі, а також 3 тис. одиниць військової техніки, 105 літаків та гелікоптерів і 12 кораблів.

Анаконда” – це циклічні військові маневри, що проходитимуть загалом вшосте, і втретє – на міжнародному рівні за участі представників збройних сил 24 держав-членів та партнерів НАТО.

Ці навчання є найбільшим заходом вдосконалення бойової готовності збройних сил Польщі у 2016 році. Маневри проходитимуть 7-17 червня 2016 року.

“Метою маневрів є координація дій національних та коаліційних командувань, а також підрозділів у рамках об’єднаної оборонної операції в умовах гібридних загроз”, – мовиться на інтернет-сторінці військових вишколів.

Державний департамент США 31 травня попередив американських громадян про можливі теракти в Європі влітку цього року. Зокрема мова йде про Францію та Польщу.

У повідомленні, адресованому американським туристам, відомство рекомендує проявити обережність під час участі в масових заходах.

Опубліковане застереження носить загальний характер, у ньому не вказані дати і місця проведення можливих терактів. При цьому в повідомленні відомства підкреслюється, що масові заходи, такі як Всесвітні дні молоді в Польщі і чемпіонат Європи з футболу у Франції, можуть привабити терористів.

Водночас, як повідомляла служба ВВС, Польща оголосила про намір підготувати 35-тисячний контингент ополченців через напружені взаємини з Росією.

Формування цих сил територіальної оборони почнеться у вересні, і вже відомо, хто їх очолить, заявив міністр оборони Польщі Антоні Мачеревич.

До складу цих підрозділів увійдуть цивільні волонтери, які пройшли військову підготовку.

Акцент у підготовці нових військових частин буде зроблено на протидію противнику в умовах так званої гібридної війни – на зразок конфлікту на сході України.

Читайте також:
В НАТО розповіли, які теми обговорять на Варшавському саміті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна