Будинок у Літочках горів більше години до приїзду пожежників. Кабмін зібрався на позачергове засідання

 

Поліція виключає підпал як причину пожежі в будинку для людей похилого віку, що спричинила загибель 17 людей, у селі Літочки Броварського району Київської області. Про це на брифінгу сказав виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Головін.

“Підпалу як такого там не було… Там була несправність проводки однозначно”, – заявив він.

За його даними, до пожежі могло привести тривале використання несправного телевізора.

Поліція призначила пожежно-технічну й пожежно-будівельну експертизи.

Полізією в ході розслідування встановлено, що в будинку в Літочках приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку без дозвільних документів. Власника будинку затримано за статтею за порушення правил пожежної безпеки.

Водночас Мінекономрозвитку у “Твіттері” повідомляє, що Кабмін зібрався на позачерговому засіданні під головуванням Степана Кубіва щодо трагедії в селі Літочки.

У повідомленні зазначається, що на засіданні створено  слідчо-оперативну групу для виявлення обставин пожежі, яка має подати звіт у середу, 1 червня.

Будинок престарілих у Літочках горів більше години до виклику рятувальників – таку думку висловив на брифінгу начальник ГУ ДержНС в Київській області Василь Слободяник.

“Про точний початок пожежі нам невідомо. Нам надійшла інформація в 3:48, у 3:54 вже перша команда під’їхала на об’єкт. Тому, скільки вона була, в три години почалася пожежа або раніше навіть почалася, нам про це не повідомили… Я думаю, до того вже більше години горіла”, – повідомив Слободяник.

Нагадаємо, пожежа в будинку для літніх людей у Літочках виникла вночі 29 травня близько 3:40.
Всього на місці події працювало 28 одиниць техніки та понад 150 осіб. За інформацією ДержНС, пожежу було ліквідовано о 8:25.

Врятовано 18 осіб із 35, які перебували в будівлі. П’ять людей з опіками різних ступенів важкості перебувають у лікарні. На місці пожежі виявлено тіла 17 загиблих.

У Київській області 30 травня оголошено жалобу за жертвами трагедії.

Читайте також:
На Київщині згорів притулок для людей похилого віку, багато жертв

Власника будинку для людей похилого віку затримали, йому загрожує позбавлення волі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна