У “Фейсбуці” запрошують в Офіс віце-прем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції

 

Офіс віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе відкрився в мережі “Фейсбук”. Про це повідомляє “Новинарня”.
Адреса ФБ-сторінки – www.facebook.com/UA.EU.NATO.

Посаду віце-прем’єра з питань європейської інтеграції в Кабінеті Міністрів запроваджено вперше з 2005 року. Іванна Климуш-Цинцадзе досі була народним депутатом від Блоку Порошенка, першим заступником голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах, головою постійноої делегації в Парламентській асамблеї НАТО.

“Основним своїм завданням бачу введення в активний рух усіх реформ, які ведуть нас до Європи, до тих цінностей, які ми обрали”, – ідеться в першому дописі на сторінці ФБ-представництва віце-прем’єра з питань євроінтеграції.

“Я вірю, що вже найближчим часом ми запустимо реформу державної служби, ключову для ефективної роботи державних інституцій.
Вірю, що вже цього року ми покращимо умови для виходу українського, особливо середнього і малого бізнесу на ринки Європи в рамках Зони вільної торгівлі.
Вірю, що разом нам вдасться змінювати українську армію, вести її до євроатлантичних стандартів ще швидше”, – зазначає Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, “угода про асоціацію з Євросоюзом дає нам багато нових можливостей, і нам дуже важливо ними скористатися”.

“Попереду непростий шлях. Але я впевнена, що в тісному контакті з громадянським суспільством, з Парламентом і Президентом нам усе вдасться. До роботи!” – резюмує новопризначена заступниця глави уряду.

Нагадаємо, 22 березня, коли ім’я Іванни Климпуш-Цинцадзе вперше з’явилося в списках претендентів на посади в новому Кабміні, вона в коментарі Новинарні зазначила, що вперше чує про таку пропозицію, оприлюднену на рівні чуток у ЗМІ.

Читайте також:
Повний склад нового Кабміну, за який БПП і “НФ” дали тільки 197 голосів

В уряді немає віце-прем’єра з питань АТО. Зате є “Мінокупація”

Супер-Кістіон, клінч Кириленка й Розенка.
У Кабміні поділили сфери впливу між віце-прем’єрами

Іванна Климпуш-Цинцадзе (нар. 1972 р.) закінчила Національний педуніверситет ім. Драгоманова (логопед) та Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Шевченка (магістр міжнародних відносин), навчалася на “міжнародці” в Державному університеті штату Монтана (США).

У 1994–1999 рр. – керівник проектів, керівник відділу міжнародних відносин ГО “Український незалежний центр політичних досліджень”;
1999–2002 рр. — керівник проектів, в.о. директора “Київського центру “Інституту Схід-Захід”;
2002–2007 рр. — кореспондент у США й Грузії Української служби радіо BBC;
2007–2011 рр. — заступник директора, директор з програм Міжнародної благодійної організації «Фонд підтримки міжнародного співробітництва України” (“Фонд “Відкрий Україну”);
2009–2011 рр. — директор Міжнародної благодійної організації «Фонд підтримки міжнародного співробітництва України» («Фонд Відкрий Україну»);
з 2011 р. — директор благодійної організації “Ялтинська європейська стратегія” (засновник – Віктор Пінчук).
Член правління громадської організації “Український медіа-центр” (“Український кризовий медіа-центр”).
Вільно володіє англійською, грузинською, польською та угорською мовами.

Іванна має двох доньок Соломію та Меланію.
Чоловік – Арчіл Цинцадзе, грузинський дипломат і військовий. Тимчасовий повірений у справах Грузії в Україні (з 2007 р.). У 1992-1993 рр. командував взводом під час грузино-абхазького конфлікту, брав участь у бойових діях в Сухумі. Полковник грузинської армії. У 1999-2005 рр. — військовий аташе в посольстві Грузії в США.
Батько – Орест Климпуш, міністр транспорту України в 1992-1994 рр., народний депутат України II і IV скликань, колишній посол у Словенії.
Дід – Дмитро Климпуш, командант Карпатської Січі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна