Рада відставила Шокіна, який встиг звільнити Сакварелідзе

 

Верховна Рада дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора.

За проект постанови про надання згоди на звільнення президентом України Шокіна В. М. з посади генерального прокурора України проголосували 289 народних депутатів.
Таким чином парламент задовольнив заяву Шокіна про звільнення за власним бажанням.

Представник президента у Верховній Раді Степан Кубів, доповідаючи з трибуни ВР, повідомив, що Шокін надіслав до парламенту лист, яким попросив розглядати це питання без його участі.

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко закликав генпрокурора Шокіна подати у відставку. Того ж дня з’явилася інформація, що Шокін написав таку заяву. Після цього він пішов у відпустку, з якої повернувся 16 березня.
Тепер із тексту заяви Шокіна видно, що його заява датована не 16 лютого, а 19 лютого.

 

Сьогодні ж зранку, 29 березня, стало відомо, що генпрокурор Шокін в день голосування за його відставку звільнив з посади заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

Перед тим тривало протистояння Шокіна й команди Сакварелідзе, який займався реформою ГПУ. Заступник генпрокурора- прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявляв, що в прокуратурі тривають звільнення слідчих, які вели справу “діамантових” прокурорів, звинувачених у корупції. Також Сакварелідзе провів мітинг під ГПУ з вимогою відставки Шокіна й заявив про ділові зв’язки генпрокурора і “діамантових”.

Нагадаємо, речник Генпрокуратури неодноразово заявляв, що у ВР немає голосів за звільнення Шокіна.
Але вчора за наполяганням президента Порошенка рішення про голосування за відставку Шокіна ухвалила фракція БПП.

Сьогодні голова фракції Блоку Порошенка Юрій Луценко з трибуни ВР подякував Віктору Шокіну за почату реформу прокуратури.

Віктор Шокін був генпрокурором рік і півтора місяці. За призначення Шокіна 10 лютого 2015 року голосували 318 депутатів.

Читайте також:
Прокурорський клінч: влада не в змозі зберегти Шокіна,
майдан – привести свого ставленика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна