Із ГПУ звільняють слідчих у справі “діамантових” прокурорів

 

У Генеральній прокуратурі звільняють посадовців, які розслідували справу “діамантових” прокурорів.
Про це сьогодні повідомив у “Фейсбуці” заступник генпрокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

“Звільнення тривають. Сьогодні всім іншим нашим хлопцям, які безпосередньо брали участь у справі “діамантових” прокурорів, продовжують по черзі вручати повідомлення про звільнення”, – зазначив заступник генерального, засланий до Одеси.

У зв’язку з цими подіями він заанонсував на 11-ту годину 25 березня акцію біля Генпрокуратури (вул. Різницька, 13/15) на підтримку команди, “яку намагаються цинічно вичавити з ГПУ в помсту за принципову позицію в боротьбі з корупціонерами”.

Увольнения продолжаются!!! Сегодня всем остальным нашим ребятам, которые непосредственно участвовали в деле "бриллиантов…

Опубліковано Davit Sakvarelidze 24 березень 2016 р.

ОНОВЛЕНО. На брифінгу в холі ГПУ разом зі звільненими працівниками Давид Сакварелідзе показав накази про звільнення своїх однодумців та повторив обвинувачення на адресу керівництва Генпрокуратури й особисто Віктора Шокіна.
Сакварелідзе назвав Шокіна “ще одним адвокатом діамантових прокурорів”.

На запитання, з яким мотивуванням видано накази про звільнення прокурорів, Сакварелідзе відповів, що йдеться про “реструктуризацію” підрозділів ГПУ.
Щодо себе, Давид сказав, що йому “нічого втрачати”.

Як відомо, 21 березня почався судовий розгляд справи “діамантових” прокурорів по суті.
Заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст 368 (пособництво в отриманні службовою особою неправомірної вигоди в особливо великих розмірах). Водночас заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, окрім тієї ж ч. 4 ст. 368 (хабарництво), обвинувачують також за ч. 1 ст. 263 – зберігання вогнепальної зброї без необхідного дозволу, а також за ч. 1 ст. 359 – придбання та зберігання засобів для негласного отримання інформації.

Корнійця й Шапакіна затримали в ході спецоперації СБУ та ГПУ 5 липня 2015 року. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тисяч доларів готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів.
16 липня генпрокурор звільнив з органів прокуратури підозрюваних у хабарництві Корнійця і Шапакіна із позбавленням класних чинів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна