Заступник генпрокурора взяв участь у пікеті під ГПУ з вимогою відставки Шокіна

 

Біля будівлі Генеральної прокуратури України на вулиці Різницькій відбулася акція на підтримку заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе та звільнених слідчих і прокурорів, які вели справу “діамантових прокурорів”.
Близько сотні людей пікетували ГПУ із закликами до відставки “генерального” Віктора Шокіна.

На акції був присутній сам заступник генпрокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе. Він сказав, що вимагає звільнення Шокіна, звертається з проханням до депутатів та громадськості, і сподівається, що на наступному тижні буде нова кандидатура нового генпрокурора.

“І я розумію, що у всіх багато питань та очікувань від генпрокурора, яке в нього бачення, яка буде хірургія, оскільки, крім хірургії, нічого не допоможе Генпрокуратурі, яке буде його рішення щодо призначення наших хлопців (слідчих у справі “діамантових прокурорів”), які сьогодні виведені поза штатом і “висять”, чекають звільнення. Їх намагаються очорнити, їх намагаються прив’язати до справ щодо Майдану, їх намагаються прив’язати до корупційних справ. Але всі прекрасно знають, хто ці люди, хто покриває цих людей і хто наші хлопці”, – заявив Сакварелідзе.

Він ще раз наголосив, що не має наміру подавати у відставку з посади заступника генерального прокурора, а боротиметься за очищення ГПУ.

За словами Сакварелідзе, виступ якого на пікеті транслював телеканал “112 Україна”, він не спілкувався з цього приводу з президентом Петром Порошенком.

Нагадаємо, раніше Сакварелідзе заявив, що ГПУ розправляється з працівниками, які борються з корупцією і розслідують справу так званих “діамантових” прокурорів Корнійця і Шапакіна. Сімом слідчим вручили повідомлення про звільнення або виведення за штат у зв’язку зі скороченнями.

“У нашому провадженні близько 40 корупційних справ, але все якось замкнулось на справі “діамантових” прокурорів. Чому? Бо генпрокурор Віктор Шокін у цій справі виступає як найпалкіший адвокат і захисник Корнійця і Шапакіна. Наближених до нього людей”, – наголошував Сакварелідзе.

У ГПУ відкидають закиди Давида Сакварелідзе, заявляючи, що йдеться не про звільнення, а про оптимізацію кадрів прокуратури із пропозиціями нових посад. Самого Сакварелідзе обвинувачують у створенні політичного проекту.

Читайте також:
Бутусов: Порошенко скасував боротьбу з корупцією

Попри позицію комітету ВР, у Генпрокуратурі переконані, що Шокін збереже своє крісло

Лещенко: Банкова “розкручує” на нового генпрокурора заступника Шокіна Столярчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.