СБУ: Такса за пропуск через кордон “забанених” іноземців – від 100 до 500$

 

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою Харківського гарнізону сил АТО та працівниками внутрішньої безпеки прикордонної служби ліквідувала корупційну діяльність п’ятьох діючих співробітників Харківського прикордонного загону.

Здирники систематично отримували гроші за незаконне переправлення через державний кордон України іноземців, яким заборонено в’їзд до нашої держави. Вартість “послуг” корупціонерів коливалася від 100 до 500 доларів США за одного нелегала, повідомляє прес-центр СБУ.

Члени злочинної групи ставили підроблені дата-штампи в паспорти іноземців, а також вносили недостовірні відомості до відомчої бази даних щодо перетину кордону і термінів перебування в Україні.

Правоохоронці затримали всіх членів угруповання 22 березня. Під час обшуків їх автотранспорту та помешкань вилучено 5 тисяч доларів, значну кількість міграційних карток та інші документальні докази злочинної діяльності.

Відкрито досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. Трьом зловмисникам уже оголошено про підозру, ще двом – планується оголосити.

Читайте також:
В ході АТО загинули 67 прикордонників, ще шестеро зникли безвісти.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна