В ході АТО загинули 67 прикордонників, ще шестеро зникли безвісти

 

За період проведення на Донбасі антитерористичної операції загинуло загалом 67 прикордонників, ще шестеро вважаються зниклими безвісти.
Такі дані було оприлюднено на розширеному засіданні колегії Державної прикордонної служби України, де обговорювали підсумки оперативно-службової діяльності відомства в минулому році та завдання на 2016 рік.

Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко зазначив, що, “попри всі складнощі відомство гідно виконало всі завдання, які були визначені керівництвом держави та народом України, зокрема забезпечено надійну охорону кордону та виключної економічної зони, пропуск осіб і транспорту на кордоні, адмінмежі з окупованим Кримом та лінії розмежування [з сепаратистами на Донбасі]”.

Усі заходи прикордонне відомство здійснювало на фоні динамічної та складної обстановки, а також в умовах активної участі прикордонних підрозділів в охороні Кримського напрямку та в антитерористичній операції, інформує прес-служба відомства.

“Загалом, в АТО взяли участь більше 14,5 тисяч прикордонників. На превеликий жаль, 67 охоронців кордону загинули, 406 отримали поранення, а 6 вважаються зниклими безвісти, з яких 1 офіцер та 5 молодшого персоналу”, – ідеться в повідомленні з колегії ДПСУ.

При цьому за активної участі відомчої внутрішньої безпеки та допомоги волонтерів вдалося знайти на території, що підконтрольна незаконним збройним формуванням, тіла 5 прикордонників, вивезти їх та передати рідним для поховання.

Наразі в полоні немає жодного військовослужбовця відомства.

У звіті сказано, що Держприкордонслужба продовжувала системно розвиватися у рамках загальної реформи сектору безпеки та оборони. Значна увага приділялася оптимізації організаційної структури. Було реорганізовано всі регіональні управління, реформовано відомчі навчальні заклади, створені Краматорський загін, додаткові відділи прикордонної служби та комендатури швидкого реагування. Служба повністю виконала завдання в рамках лібералізації візового режиму ЄС для України.
У жовтні уряд затвердив оновлену Концепцію інтегрованого управління кордонами.
Завершено розробку Державної програми облаштування і реконструкції кордону до 2020 року. Поряд з цим реалізується План інженерно-технічного облаштування кордону з Росією. Минулого року на ці заходи були виділені 400 мільйонів гривень і на сьогодні всі кошти освоєні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна