ГУР: У Донецьку конфісковане в переселенців житло роздають російським найманцям “армії ДНР”

 

Окупаційна влада в окремих районах Донецької області “націоналізує” житло вимушених переселенців та надає його російським військовослужбовцям, розплачуючись таким чином за участь у війні на боці “ДНР”. Про це сьогодні повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“В окремих районах Донецька розпочато видачу ордерів на “націоналізовані” квартири кадровим офіцерам 1-й та 2-го армійських корпусів та громадянам Росії зі складу незаконних збройних формувань у співвідношенні 80 до 20% відповідно. Конфіскації підлягає житло донеччан, які виїхали з окупованих територій до мирної України”, – інформує ГУР.

Це робиться “з метою заохочення громадян РФ до участі у бойових діях, а також подальшої їх асиміляції та легалізації на тимчасово окупованих територіях Донбасу”, зазначає українська розвідка.

У цьому ж зведенні Головне управління розвідки, яке збирає факти щодо участі кадрових військовослужбовців ЗС РФ у військових злочинах на Донбасі, наводить дані щодо ще двох найманців:

  • “на посаді “начальника инженерной службы 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск Южного ВО ВС РФ” перебуває полковник ЗС РФ Усманов Залібек Касумович (Усманов Залибек Касумович);
  • на посаді “начальника противовоздушной обороны 7 отдельной мотострелковой бригады (Дебальцево) 2 АК (Луганск, Украина) Центра территориальных войск Южного ВО ВС РФ” перебуває полковник ЗС РФ Фролов Денис Ігорович (Фролов Денис Игоревич)”.

Також українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Молодіжне та Донецьк, мовиться у зведенні ГУР.

Читайте також:
“ДНР/ЛНР” мають доступ до списків переселенців
і через свій “суд” відбирають у них житло

ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна