“ДНР/ЛНР” мають доступ до списків переселенців і через свій “суд” відбирають у них житло

 

Вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей позбавляють квартир рішенням так званих “судів ДНР і ЛНР”. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила юрист донецької обласної організації “Комітету виборців України” Наталія Целовальниченко, передає “Укрінформ“.

За її словами, це може свідчити про доступ терористів до списків зареєстрованих на території України вимушених переселенців.

“У нас є інформація, що так звані “ЛНР” і “ДНР” мають прямий доступ до списків переселенців, які зареєстровані на території України”, – сказала Целовальниченко.
На підставі цих даних бойовики відбирають житло у людей.

“Це загрожує тим, що люди можуть фізично втратити своє майно на непідконтрольній українській владі території. Нам телефонують і скаржаться люди на те, що вони є переселенцями, а “ДНРівский” суд, посилаючись на те, що має інформацію зі списків, виносить рішення позбавити людину житла на тій території”, – сказала юристка КВУ.

Варто зазначити, що в Україні станом на 1 лютого перебувало на обліку 1 704 937 внутрішніх переселенців із Донецької, Луганської областей і Криму.

Читайте також:
Майже половина “переселенців”, які отримують допомогу Києва,
живуть в ОРДЛО, – голова СБУ. Ідеться про 15 млрд. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна