ВМС України взяли участь у навчаннях за межами Чорного моря вперше з весни 2014 року

 

У Мармуровому морі відбулися спільні навчання військово-морських сил України й Туреччини. Про це повідомляється на сторінці ВМСУ у “Фейсбуці”.

Наголошується, що з весни 2014 року українські ВМС вперше демонструють державний прапор України на морських просторах за межами Чорного моря.

“Загін кораблів Військово-Морських сил Збройних сил України у складі фрегата “Гетьман Сагайдачний” і судна розмагнічування “Балта” 7 березня в Мармуровому морі провів спільні навчання з фрегатом ВМС Турецької Республіки”, – йдеться в повідомленні.

У ході навчань кораблі провели тактичне маневрування, тренування з протиповітряної оборони і організації зв’язку.

“Згідно з планом спільних дій ВМС ЗС України і ВМС Турецької Республіки, передбачені також проведення спільних базових тренувань, підготовка екіпажів українських кораблів у навчальному центрі підготовки надводних сил ВМС Турецької Республіки”, – додали в прес-службі ВМСУ.

Напередодні загін кораблів ВМС ЗС України на переході Чорним морем удосконалював взаємодію з літальними апаратами морської авіаційної бригади. Зокрема, були відпрацьовані посадки й злети вертольотів на палубу фрегата “Гетьман Сагайдачний”.
Крім того, кораблі виконали завдання в рамках операції із забезпечення морської безпеки у Чорноморському регіоні «Чорноморська гармонія».

У командуванні ВМС ЗС України надають важливого значення проведенню спільних заходів з турецькими колегами, оскільки тісна і плідна співпраця флотів двох країн зміцнює морську безпеку й додає стабільності у регіоні Чорного моря, а також сприяє якнайшвидшому опануванню українськими ВМС стандартами НАТО, зазначає прес-служба ВМСУ.

Читайте також:
Прогнати “Гнома”. Волонтери ініціювали петицію до президента
задля очищення флоту України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна