У списках СБУ – 400 тисяч переселенців, підозрювані у фальшуванні статусу

 

Служба безпеки України направила місцевим органам влади та Пенсійному фонду списки переселенців, які ймовірно незаконно отримали свій статус. В них зазначено близько 400 тисяч осіб. Про це в інтерв’ю “Ліга. Бізнес” повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

“Зараз у списках, отриманих місцевими органами влади та Пенсійного фонду від СБУ приблизно 400 тисяч осіб. Тобто питання виникли приблизно до 20% переселенців”, – сказав міністр.

При цьому Розенко додав, що процес перевірки триває, і списки постійно коригуються.

Міністр переконаний, що зрештою соцвиплати будуть припинені меншій кількості людей, ніж їх є у списках під підозрою.

“Зовсім не означає, що кожен з цих 400 тисяч зловживає отриманням допомоги. Думаю, виплати будуть припинені значно меншій кількості людей”, – сказав він.

Як повідомлялося раніше, всього на допомогу і пенсійні виплати внутрішньо переміщеним особам з держбюджету направляється понад 30 млрд. грн. на рік. За словами Розенка, СБУ оцінює, що від 20 до 40% цих коштів можуть витрачатися зі зловживаннями. Тобто можна сказати, що втрати держави від шахрайства при виплати соцдопомоги переселенцям складають від 6 до 12 млрд. грн.
Голова СБУ Грицак зазначав, що з усіх переселенців, які мають такий статус, насправді майже половина залишаються жити на окупованих територіях.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики призупинило виплати державної допомоги 150 тисячам переселенців. Всіх цих людей правоохоронці підозрюють в шахрайстві і підробці статусу.

Читайте також:
Що таке верифікація та як уряд відіб’є в шахраїв і “мертвих душ” 5 млрд. грн. соцвиплат
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.