Яценюк узявся за липових переселенців. Волонтери пропонують лайфхак

 

За останній місяць уряд зупинив виплати для 150 тисяч фальшивих переселенців.
Про це сьогодні у телепрограмі “10 хвилин із прем’єр-міністром” заявив очільник українського уряду Арсеній Яценюк.

“Ми з’ясували, що побудована ціла схема, коли шахраї отримують документи громадян країни, які не проживають на контрольованій території  України, ідуть до органів соціального захисту і під приводом начебто того, що такі громадяни зареєстровані як тимчасові переселенці, отримують сотні мільйонів гривень з державного бюджету”, – розповів прем’єр.

Арсеній Яценюк підкреслив, що той, хто дійсно потребує соціальних виплат, їх отримає. А той же, хто краде з бюджету, понесе покарання і такі виплати будуть зупинені.

Загалом держава протягом року виплачує 365 мільярдів гривень на соціальні виплати та допомогу, і ця сума втричі перевищує витрати на нацбезпеку і оборону, цитує прем’єра “Укрінформ”.
За словами Яценюка, “ми дали субсидії, і кожна третя українська сім’я їх отримує”.

Читайте також:
Мінфін починає ревізію отримувачів соцвиплат,
щоб відсіяти шахраїв, зокрема серед переселенців

Волонтер Родіон Шовкошитний, який входить до однієї з мобільних груп, що борються з контрабандою в зоні АТО, так прокоментував повідомлення про 15о тисяч “липових”переселенців, які отримують допомогу від українського уряду:

У меня в машине валяется справка одного временного переселенца. Контрабандистик, на погрузке стоял, чтоб товар затянуть …

Опубліковано Rodion Shovkoshytnyi 19 лютого 2016 р.

Читайте також:
Зведені мобільні групи, які борються в АТО з контрабандою, залишили без пального

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна