Активність бойовиків дедалі знижується. Штаб АТО вже не називає кількість обстрілів

 

Бойовики незаконних бандформувань продовжують порушувати умови перемир’я та вести вогонь по позиціях сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції, не називаючи кількість обстрілів за минулу ніч чи минулу добу.

Зазначається, що на Донецькому напрямку ворог обстрілював опорні пункти Збройних сил України зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів поблизу Зайцевого, Новгородського та Луганського.
Наші укріплення неподалік Зайцевого піддалися обстрілам із мінометів калібру 82 та 120 мм, які заборонені мінськими угодами.

На Маріупольському напрямку російські найманці вели вогонь із великокаліберних кулеметів та гранатометів по опорних пунктах ЗСУ неподалік Мар’їнки та Новотроїцького. Із зенітної установки бойовики обстріляли позиції українських бійців поблизу Березового.

Як повідомляє штаб АТО, на окремих ділянках по лінії розмежування українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.
Нагадаємо, те саме повідомлялося і вчора, коли обстрілів за добу (25 лютого) було нараховано 23 – значно менше, ніж перед тим.
Так само, як і вчора, штаб АТО інформує, що після півночі бойовики знизили свою активність.

Нагадаємо, в попередні три дні підрозділи ЗС України  переходили в контрнаступ під Авдіївкою, де взяли під свій контроль промзону, біля Зайцевого, де взяли висоту, з якої бойовики починали атаку, та захопили трофейну російську зброю, а також на Маріупольському напрямку, де зайняли село Широкине, залишене противником.

До зведення штабу АТО за 26 лютого не увійшла подія в селі Водяне Ясинуватського району, що на лінії розмежування біля Донецького аеропорту. Там 21-річний волонтер із Львівської області отримав вогнепальне поранення плеча.
Як повідомило Головне управління Національної поліції в Донецькій області, попередньо встановлено, що чоловіка поранив снайпер. Потерпілому надано необхідну медичну допомогу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна