Поки окупанти святкували, ЗСУ взяли промзону під Авдіївкою. Бойовики повторили річний “рекорд” обстрілів

 

Українські військові через постійні обстріли терористів змушені були зайняти промислову зону біля Авдіївки Донецької області. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Ворог застосовував міномети забороненого калібру, автоматичні гранатомети та крупнокаліберні кулемети. “Під загрозою опинилися і будинки місцевих мешканців. Щоб уникнути втрат особового складу та жертв серед мирного населення, наші бійці змушені були витіснити ворога за межі населеного пункту”, – йдеться у зведенні АТО.

Варто зауважити, що йдеться про подію, яка сталася в російський “День захисника вітчизни” 23 лютого, коли в “ДНР” і “ЛНР” був офіційний вихідний.

Раніше неодноразово повідомлялося, що бойовики зосереджують натиск на Авдіївці, яка підконтрольна українським військам, аби, можливо, здобути Авдіївський коксохімічний комбінат. Таким чином, витіснення незаконних збройних формувань із промзони під Авдіївкою – це превентивний крок.

Загалом, повідомляє штаб АТО, бойовики продовжують порушувати умови перемир’я та вести вогонь із забороненого озброєння. За минулу добу, 23 лютого, НЗФ 84 рази обстрілювали позиції Збройних сил України.
Це повторення “рекорду” 2016 року, який було зафіксовано 5 лютого – тоді штаб АТО так само інформував про 84 випадки обстрілів.

Найбільш небезпечним був Донецький напрямок, де ворог 69 разів обстрілював опорні пункти ЗСУ з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Укріплення ЗСУ неподалік Авдіївки, Пісків, Опитного, Зайцевого, Майорська та Первомайського, а також на шахті “Бутівка” та позиції “Зеніт” зазнали обстрілів із мінометів калібру 120 та 82 мм.
В Опитному позиції українських військових ворог обстрілював із зенітної установки, а в Красногорівці – з БМП.

На Маріупольському напрямку під мінометним вогнем опинились українські бійці на позиціях поблизу Талаківки, Чермалика та Водяного.

З опівночі інтенсивність вогню російських найманців знизився. Зафіксовано поодинокі обстріли позицій поблизу Опитного з гранатометів та стрілецької зброї.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, за минулу добу в результаті бойових дій жоден український солдат не загинув, двоє отримали поранення.
За його словами, це сталося поблизу шахти “Путилівська” (“Бутівка-Донецька”) і біля Красногорівки.
sbu.gov.ua

Тим часом поруч із промзоною Авдіївки, у селі Водяне Ясинуватського району, співробітники Служби безпеки України спільно з Нацгвардією та поліцією виявили велику схованку зі зброєю та боєприпасами. Як повідомляє прес-центр СБУ, сховище облаштували в одному з покинутих приватних будинків.

Правоохоронці вилучили зі схрону 16 протитанкових керованих ракет, 6 гранатометів РПГ-22, гранатомет РПГ-7 та 5 пострілів до нього, 15 пострілів до станкового гранатомета СПГ-9, 19 підствольних гранатометів до автомата Калашникова, 22 гранати Ф-1 і РГД-5 із запалами, 2 ручних кулемети Калашникова, снайперську гвинтівку Драгунова тощо.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення походження зброї та організаторів схованки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна