Доба АТО: бойовики вже тричі застосовували міномети. ЗСУ і надалі без втрат

 

За минулу добу, 29 серпня, російсько-окупаційні угруповання 19 разів обстрілювали українські позиції. Враховуючи пряму загрозу життю наших військових, сили АТО 4 рази відкривали вогонь у відповідь. Втрат серед українських захисників немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Донецький напрямок. Як і попередні декілька днів, неспокійно залишалось у районі Авдіївської промзони. З початку доби до 18:00 ворог неприцільно випустив тут одну міну 82-го калібру, застосовував гранатомети та великокаліберні кулемети. Із 18 години і до опівночі бойовики ще тричі обстрілювали наші позиції, використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а близько 22-ї години випустили по українських укріпленнях чотири міни калібру 82 мм.
Крім того, на Донецькому напрямку факти застосування ворогом зброї були зафіксовані у районі шахти “Бутівка”, Майорська та Зайцевого.

На Приморському напрямку ще попередньої ночі терористи застосовували міномет на підступах до Красногорівки. Крім того, під обстрілами бандитів тричі опинялись опорні пункти ЗСУ на околицях Водяного. Ввечері противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів на околицях Водяного та Широкиного.

На Луганському напрямку великокаліберний кулемет і стрілецька зброя бойовиків працювали неподалік від Станиці Луганської.

Варто зазначити, що з 25 серпня в зоні АТО діє так зване “шкільне перемир’я”. Збройні сили України на передовій уникають бойових втрат загиблими четверту добу поспіль.

Читайте також:
На Полтавщині ховають екс-росіянина Лозу з 58 омпбр,
який помер після бойового поранення 19 серпня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна