На Полтавщині ховають екс-росіянина Лозу з 58 омпбр, який помер після бойового поранення 19 серпня

 

Завтра, 29 серпня, у Лохвиці на Полтавщині поховають 38-річного воїна-добровольця Сергія Войтера.

Він помер від поранень, отриманих 19 серпня в бою з ворогом поблизу с. Кримське Новоайдарського району на Луганщині, повідомляє у “Фейсбуці” координатор групи “Остання шана” Тетяна Барвінська.

Сергій Віталійович Войтер (позивний “Лоза”) народився 13 березня 1979 року в Росії.

Мешкав із батьками та сестрою на Уралі, навчався в с/ш №25 у військовому селищі Свободний Свердловської області. Потім служив у ГРУ.

У Росії він одружився, там у нього народилася донька. А потім родина переїхала в України родину, де оселилася в місті Лохвиця Полтавської області.

Останнім часом Сергій із дружиною та дочкою мешкали в місті Лубни.

Коли у 2014 році в результаті агресії Росії на сході України почалися бойові дії, Сергій пішов на війну добровольцем.

Пройшов Іловайськ і Дебальцеве. Воював у батальйоні “Донбас”.

Потім підписав контракт і продовжив службу в 58-й окремій мотопіхотній бригаді. Служив у званні молодшого сержанта на посаді командира 2-го мотопіхотного відділення 1-го мотопіхотного взводу 3-ї мотопіхотної роти 16-го ОМПБ “Полтава”.

“Сергій був надзвичайною людиною, Людиною з великої літери. Завжди спокійний, витриманий, відважний воїн, який добре знав свою справу, вмів підтримати у важку хвилину і словом і ділом. Надійний друг і цікавий співрозмовник із доброю, лагідною посмішкою. Він залишив по собі тільки найкращі спомини в серцях своїх бойових побратимів та близьких людей”, – пише Барвінська.

У загиблого залишилися мати, дружина та 17-річна донька.

Читайте також:

Обличчя загиблих липня: віддаймо шану 24 героям АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна