Глава іспанського футболу, віце-президент ФІФА та УЄФА затриманий за корупцію

 

Президент Федерації футболу Іспанії Анхель Марія Вільяр, його син Гірка і ще троє футбольних функціонерів були заарештовані у вівторок, 18 липня, внаслідок розслідування декількох корупційних скандалів при управлінні організацією.
Про це повідомляє інформагенція AP.

Вільяр також є віце-президентом ФІФА та УЄФА.

Цивільною гвардією вилучено велику кількість документів, загалом проведено щонайменше 10 арештів.

Найвищий функціонер ФФІ затриманий в ході антикорупційної операції, що проводиться з дозволу верховного суду Іспанії під контролем судді національного суду Іспанії Сантьяго Педраса.

Обшуки були ініційовані з метою перевірки даних про заподіяння фінансового збитку ФФІ її керівництвом. Зазначається, що Вільяр використовував гроші іспанської федерації, аби гарантувати свою підтримку під час переобрання головою цієї організації.

67-річний функціонер переобирався у травні 2016 року, посаду він обійняв уже увосьме (від першого обрання 1988 року).

“В Іспанії закони виконуються, вони одні для всіх, ніхто, ніхто не є поза законом”, – заявив міністр освіти, культури та спорту королівства Іньїго Мендес де Віго.

Читайте також:
Нового президента ФІФА теж підозрюють у корупції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна