Нового президента ФІФА теж підозрюють у корупції

 

Поліція Швейцарії сьогодні, 6 квітня, провела обшук в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні у зв’язку з оприлюдненням “панамських архівів”. Приводом стала інформація про можливу причетність до махінацій колишнього генерального секретаря організації, а нині – президента ФІФА Джанні Інфантіно.

За повідомленнями ЗМІ, УЄФА продав права на трансляцію матчів Ліги чемпіонів у 2006-2009 роках двом бізнесменам з Аргентини, співвласникам компанії Cross Trading – Уго й Маріано Хінкісу. Ті ж, у свою чергу, незаконно перепродали права за ціною, що майже втричі перевищувала початкову.
В УЄФА підтвердили, що Інфантіно був однією з двох посадових осіб, які підписували контракт. Водночас в організації заперечили наявність будь-яких порушень, зокрема продаж прав за заниженою ціною, повідомляє агентство Reuters.

Аргентинські бізнесмени також фігурують серед кількох десятків людей, яких США підозрюють у причетності до великого корупційного скандалу у ФІФА.

Нагадаємо, Інфантіно був обраний новим президентом ФІФА наприкінці лютого. Він пообіцяв очистити імідж організації від звинувачень у корупції.

Читайте також:
“Північний майдан”. Прем’єр Ісландії подав у відставку через панамський офшор

Юристи Порошенка пояснили, що офшор якраз і потрібен
для передачі активу в сліпий траст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна